انجمن دنیار | Donyar Forum
با سلام
مهمان گرامی ورود شما را به انجمن دنیار خیر مقدم عرض میکنیم
لطفا برای استفاده از مطالب و امکانات انجمن میبایست ثبت نام کنید
انجمن دنیار | Donyar Forum
با سلام
مهمان گرامی ورود شما را به انجمن دنیار خیر مقدم عرض میکنیم
لطفا برای استفاده از مطالب و امکانات انجمن میبایست ثبت نام کنید
انجمن دنیار | Donyar Forum
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


www.donyar.ir فروشگاه دنیار خرید آنلاین
 
الرئيسيةالرئيسية  مكتبة الصورمكتبة الصور  جستجوجستجو  أحدث الصورأحدث الصور  ثبت نامثبت نام  ورودورود  چتروم موزیک باز  
انجمن تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است, با عنوان کردن مطالب سیاسی و غیر اخلاقی به شدت با کاربران برخورد خواهد شد

از کاربران عزیز و محترم درخواست داریم با عضویت در سایت و فعالیت بیشتر ما را در بهتر شدن انجمن

یاری نمایند


 

 نگاهی گذرا به کتاب‌های آموزش هارمونی

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
ADMIN
مـــدیـــر کــل انجــمن
مـــدیـــر کــل انجــمن
ADMIN


Posts : 397
Shohrat : 7
Tarikhe Ozviat : 2014-03-09
Keshvar : IRAN
Shahr : khouzestan

نگاهی گذرا به کتاب‌های آموزش هارمونی  Empty
پستعنوان: نگاهی گذرا به کتاب‌های آموزش هارمونی    نگاهی گذرا به کتاب‌های آموزش هارمونی  Icon_minitime7/12/2015, 1:11 am

نگاهی گذرا به کتاب‌های آموزش هارمونی  Sdfouswgfkjsf-190

تاریخچه
مجموعه‌ی فنون هارمونی سال‌ها در ایران شناخته شده است. تقریبا از زمان حضور«ژنرال لومر» و کار مدرسه‌ی موزیک نظام این فن هم به شکل رسمی در ایران تدریس شده است، بعدها با تاسیس مدرسه‌های موسیقی (وزیری، هنرستان عالی و ملی و…) همیشه هارمونی یکی از مواد اصلی درس‌ها بود. در سال‌های دور دو کتاب به عنوان منبع درسی مورد استفاده‌ی دانش‌جویان و هنرجویان قرار می‌گرفت: کتاب «ریشارد اشتور» و «تئودور دوبوا». در نیمه‌ی دوم دهه‌ی هفتاد یعنی از سال‌ ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۸ تعدادی کتاب هارمونی ترجمه یا تالیف و روانه‌ی بازار شد: کتاب مشهور «والتر پیستون»، «هارمونی مدرن»ِ «ایگل فیلدهال»، «هارمونی قرن بیستم» نوشته‌ی «سِر پِرسی کِتی» و «هارمونی کلاسیک»ِ «سی. اچ. کیتسون». «هارمونی تحلیلی» نوشته‌ی «پرویز منصوری» هم در این میان به عنوان تنها اثر تالیفی (۱) به زبان فارسی باید نام برده شود.

برخی معلمان ترجمه‌های منتشر نشده به کار می‌بردند برای مثال ترجمه‌ی کتاب «هارمونی سنتی» اثر «پاول هیندمیت» که به صورت جزوه‌ی دست‌نویس تکثیر می‌شد.

این وضع حدود ۳۰ سال ادامه (۲) داشت. تا این‌که در نیمه‌ی دهه‌ی هشتاد به ناگاه مانند نیمه‌ی دهه‌ی هفتاد تعداد کتاب‌های هارمونی رو به افزایش نهاد. بعضی از این کتاب‌ها، نوشته‌ یا ترجمه‌ی مدرسان این درس در سال‌های گذشته بود که در دوره‌ی پختگی یا بازنشستگی ایشان چاپ می‌شد و بعضی هم روش‌های نویافته‌ی تحصیل کردگان جدید و نیز کتاب‌هایی که در سال‌های نیمه‌ی دوم قرن بیستم در اروپا نوشته شده و حاوی برخی روش‌های آموزشی جدید یا نگاه‌های تحلیلی تازه بود. بدین ترتیب از ابتدای سال ۱۳۸۳ تا اواخر ۱۳۸۹ یعنی در مدت شش سال بیش ازتعداد کتاب‌هایی که در سی سال پس از چاپ هارمونی ریشارد اشتور چاپ شده بود، به طبع رسید (۳) و بعضی کتاب‌های قدیمی مانند والتر پیستون و تئودور دوبوا نیز تجدید چاپ شد.

معمولا چنین افزایشی در عناوین کتاب‌های منتشره نشان نوعی نیاز (حقیقی یا کاذب) در بازار نشر است. در مورد دلایل ایجاد این نیاز اطلاعات دقیقی در دست نیست، تنها می‌توان برای آن حدس‌هایی ارائه کرد. آموزش موسیقی غیر رسمی در ایران که در آموزشگاه‌های آزاد و کلاس‌های خصوصی انجام می‌شود در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است. همچنین برخی مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی تعداد دانشجویان رشته‌های موسیقی را افزایش داده‌اند.

بیشتر شدن تعداد هنرجویان به معنای افزایش مصرف کننده از یک سو و زیاد شدن تعداد کرسی‌های تدریس از سوی دیگر است؛ یعنی هم علاقه‌مندان خواندن زیاد می‌شوند و هم علاقه‌مندان نوشتن (یا ترجمه). نتیجه بسیار واضح است: افزون شدن تعداد عناوین منتشر شده. اما این تنها یک حدس است و با اطلاعات آماری خیلی دقیق پشتیبانی نمی‌شود. از طرف دیگر شاید بتوان موضوع را با بازنشستگی (یا در آستانه‌ی آن قرار گرفتن) تعدادی از معلمان این رشته مرتبط دانست،که در چنین دوره‌ای به فکر سر وسامان دادن به کارهای باقی‌مانده و انتشار آنها می‌افتند.

کتاب‌هایی که در دوره‌ی مورد بحث چاپ شد به ترتیب تاریخ انتشار عبارت است از:[۱] «آموزش هارمونی و تاریخ تحول» اثر دیتر دلاموته ترجمه‌ی پرویز منصوری ۱۳۸۳ «امین دژ»؛ [۲] «هارمونی کاربردی» اثر نیکلای ریمسکی‌ کرساکف ترجمه‌ی وارطان ساهاکیان ۱۳۸۴ «سوره‌ی مهر»؛[۳] «هارمونی» اثر دبُفسکی، یِفسیِف، اسپاسُبین، ساکالُف ترجمه‌ی مسعود ابرهیمی ۱۳۸۵ «نشر افکار»؛ [۴] «هارمونی کاربردی: خودآموز هارمونی به زبان ساده» اثر آنا باتروُرث ترجمه‌ی رامین ورزنده ۱۳۸۵ «نشر چشمه»؛ [۵ الف] «هارمونی جامع کاربردی: کتاب اول» (۴) اثر کامبیز روشن‌روان ۱۳۸۵ «آموزشگاه آزاد موسیقی سرایش»؛[۵ ب] «هارمونی جامع کاربردی: کتاب دوم» اثر کامبیز روشن‌روان ۱۳۸۸ «آموزشگاه آزاد موسیقی سرایش»؛ [۶] «هارمُنی بر روی شستی‌های پیانو» اثر کارلُ پِدرُن ترجمه‌ی مصطفی کمال پورتراب ۱۳۸۶ «چنگ»؛ [۷] «هارمُنی، ملُدی، آهنگسازی» (۵) اثر پال استورمن ترجمه‌ی مهران ضیایی ۱۳۸۶ «چنگ»؛ [۸] «تمرین‌های هارمونی با پیانو» اثر ماکسیموف ترجمه‌ی مسعود ابراهیمی ۱۳۸۹ «نشر افکار»؛ [۹] «تاریخ تحول هارمونی» اثر شارل کوکلن ترجمه‌ی محسن الهامیان ۱۳۸۹ «دانشگاه هنر».

پی‌‌نوشت‌ها
(*) ویرایش نخست این مقاله در سال ۱۳۸۶ در شماره‌ی ۲۰ نشریه‌ی تخصصی فرهنگ و آهنگ با تیتر «افزایش عنوان» به چاپ رسید. از آنجا که از زمان نوشته شدن مقاله تا زمان آخرین ویرایش، چند عنوان به کتاب‌های هارمونی افزوده شده بود، نسخه‌ی حاضر را که حاوی بررسی کتاب‌های جدید نیز هست مختص گفتگوی هارمونیک آماده کردم.
۱- روح الله خالقی خیلی پیش از آن کتابی تحت عنوان هماهنگی موسیقی نوشته بود و درآن برداشت خود از فن هارمونی و بسطی از نظریات استادش علینقی وزیری را ارائه کرده بود. از آن‌جا که آن کتاب بیشتر به یافتن راهی برای هارمونی موسیقی ایرانی می‌پردازد، در شمول این بحث قرار نگرفت. ۲- تاریخ انتشار کتاب هارمونی ریشارد اشتور ۲۵۳۶ شاهنشاهی است.
۳- اگر به این عنوان‌ها «کارکرد هارمونی در قرن بیستم» اثر رالف توروک ترجمه‌ی محسن الهامیان ۱۳۸۷ «نشر افکار» و «عناصر موسیقی: کاربردها و مفاهیم» اثر رلف تیورک ترجمه‌ی سید علی‌رضا سیداحمدیان ۱۳۸۷ «ماهور» -که بخش‌هایی مفصل در آموزش هارمونی دارد- را نیز بیافزاییم تعداد کتاب‌های منتشر شده در این دوره‌ی کوتاه شش ساله تقریبا دو برابر سی سال قبل از آن خواهد شد.
۴- تاکنون جلد اول و دوم به بازار آمده است.

۵- تنها جلد اول از این مجموعه‌ی دو جلدی به بازار آمده است.

منبع سایت http://www.harmonytalk.com
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
http://www.donyar.ir
 
نگاهی گذرا به کتاب‌های آموزش هارمونی
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1
 مواضيع مماثلة
-
» دانلود کتاب آموزش هارمونی
» دانلود کتاب آموزش ساخت ربات
» کتاب آموزش کامل بک اپ گرفتن از ویندوز سون
» هارمونی چیست؟
» مطالبی کلی پیرامون هارمونی

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
انجمن دنیار | Donyar Forum :: انجمن تئوری موسیقی - Music Theory :: هارمونی-
پرش به: