محققان انگلیسی می گویند راز لاغر ماندن در بزاق افراد است.آفتاب: به گزارش ایرنا ازدیلی میل، آنزیم موجود در بزاق دهان سبب تجزیه مواد غذایی نشاسته دار مانند چیپس ، نان و برنج می شود.
یک بررسی نشان می دهد که ژن AMy1 سبب تولید آنزیم ها در بزاق می شود. این آنزیم ها با متلاشی کردن ترکیبات کربوهیدرات در بدن، سبب لاغر ماندن فرد می شود.
نتایج این مطالعه نشان داد ، وجود نسخه های بیشتری از این ژن در برخی افراد-که بعدها به نام ˈ ATKINSˈ نامیده شد- احتمال لاغر ماندن آنها را بیشتر می کند.
این مطالعه نشان می دهد که کسانی که نسخه های بیشتری از این ژن را دارند به دلیل ترشح بیشتر آنزیم، توانایی بیشتری در حفظ لاغری دارند.
اگرچه به طور معمول گفته می شود که افراد از هر ژن یک جفت دارند اما این مطالعات نشان می دهد که برخی از افراد می توانند نسخه های بیشتری از یک ژن حتی تا 20 نسخه ژن مشابه داشته باشند.البته هنوز علت این امر هنوز مشخص نشده است.
محققان کالج سلطنتی لندن و امپریال کالج لندنی می گویند این یافته های پژوهشی برای دانش تغذیه و توصیه های عمومی مرتبط با تغذیه بسیار حایز اهمیت است.
دکتر تیم اسپکتورTim Spector مجری این طرح تحقیقاتی می گوید گام بعدی این است که دقیقا مشخص کنیم نقش اصلی آنزیم ترشح شده در حفظ لاغری و استفاده از نتایج آن برای درمان چاقی و یا اضافه وزن چیست؟
به گفته وی در آینده نزدیک میزان توانمندی افراد از نظر ژنتیکی برای مقابله با بیماری چاقی با دادن یک آزمایش خون و یا آزمایش ساده بزاق دهان مورد بررسی قرار می گیرد.
براساس برخی گزارش ها در ایران بیش از 25 میلیون نفر دارای اضافه وزن و چاقی هستند.
طبق آمار سازمان ملل از سال 1980 میلادی به بعد نرخ چاقی در سراسر دنیا دو برابر افزایش یافته و چاقی و اضافه وزن به پنجمین عامل اصلی مرگ و میر در جهان تبدیل شده است. طبق آمار این سازمان، در جهان سالانه حدود 8/2 میلیون نفر فرد بالغ مبتلا به چاقی و بیماری های مزمن ناشی از آن، جان خود را از دست می دهند.
در طب سنتی ایران توصیه های فراوانی برای جویدن زیاد و آرام هر لقمه غذا وجود دارد.