اگر می خواهیــد به منظور استفاده ی شخصی و یا اقتصادی، به ویرایش یا کار با صدا بپردازید، پیشنهاد ما، انتخاب یکی از دو نرم افزار نیوئندو یا کیوبیس می باشد. همانطــور که می دانید، این دو نرم افزار از برترین DAW ها بوده و در خــــاور میانه از اهمیت بسیاری برخـــــــــــوردار است. رقیب این دو نرم افزار، نرم افزار قــــــــدرتمند Avid ProTools می باشد که به خاطر محـــدودیت های سخت افزاری، کمتر در خاور میـانه رواج دارد، (کمتر، نمی گویم نیست) اما نرم افزاری فوق العاده قدرتمنـــــــد و استاندارد بوده و مجموعه آموزشی آن به همین شکل در حال تهیه است.
برای متخصصان در امر ویرایش صدا، مـوسیقی دان ها و کسانی که بصورت حرفه ای در استودیو های صـــــــــدا فعالیت دارند، تفاوت کیوبیس و نیوئندو مشخص است، اما برای آمـاتور ها و بلاخص کسانی که می خواهند یکی از این دو را برای استفــاده ی شخصی انتخاب کنند، دانستن تفاوت شان حائز اهمیت است.
هر دوی ایــن نرم افزار ها توسط شرکت استاین برگ (یا اشتاین برگ) آلمان ساخته شده اند. ساختاری کاملا مشابه دارند و در نگاه اول، به جز تفاوت ظاهری اندک، چیزی به چشم نمی آید. کیـــــــوبیس برای اولین بار در سال 1989 بصورت Sequencer برای کـــار با میدی تولید شد و پس از آن نیوئنـــدو، در سال 2000 وارد بازار گشت. در سال 2010، خرید نیوئندو 5 فول ورژن، که هنــــــوز وارد ایران نشده، حدود 1800 دلار آمریکا هزینه داشت. این در حالی بود که خرید ورژن 5 کیــــوبیس فقط 499.99 دلار بود.
این اختلاف قیمت به خاطر تفاوت در ویژگی ها و کاربرد هاست. معمــــــولا موسیقی دان ها و تولید کنندگان موسیقی، کیوبیس را نرم افزاری پایه برای تهیه ی موسیقی می دانند.
نرم افزار نیوئنــــدو، با داشتن ویژگی ها و امکانات بسیار کامل تری نسبت به کیوبیس، برای تــــولیـدی با استانداردهای صنعتی به کار بسته شده و برای صداسازی بعد از تولیــد، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. با نیوئندو، می توانید از کامپیوتر های شبکه ای برای ضبــــط های پیچیده تر استفاده کنید. برای درک بیشتر، به این مثال تـــــــوجه کنید، فرض کنیـــــــد 12 نفر می خواهند ساز بزنند و هر کدام در یک اتاق قرار گرفته، همزمان بنوازند و موسیقی نهایی کنار همـــــدیگر میکس شود، شما برای این کار قطعا به نیوئندو نیاز دارید. تصـور کنید 12 ترک جدا از هم، شروع ضبط برای هر 12 ترک بصورت هم زمان و یک عالمه اطلاعات برای پردازش بدون کمترین تاخیر و افت کیفیت.
نیوئندو، همچنین توانایی تهیه ی صدای ساراند 6 کاناله (5.1) را داشته و فرمت های ویدئویی را بهتر ساپورت می کند. برای ضبـط اجرای زنده (Live Recording) نیز نیوئندو نرم افزاری بسیار قدرتمند است.
خلاصه:
1- کیوبیس برای ویرایش صدا ابزاری بنیادین یا پایه ای می باشد.
2- نیوئنــــتدو نرم افزاری ایـده آل برای صداسازی پس از تــــــــــولید (Audio Post Production) می باشد (مثل صداسازی فیلم های که 6 کانال صدا دارند).
3- نیوئندو از کیوبیس خیلی گران تر است، ورژن 5 کیوبیس، 1300 دلار از نیوئندو 4 ارزان تر است. (البته در ایران که قانون کپی رایت وجود ندارد و هر دو نرم افزار بصورت کرک شده در بازار موجود می باشند، تفاوتی در قیمت مشاهده نمی شود، پس پیشنهاد می کنم با نیوئندو کار کنید.)
4- نیوئندو از کیوبیس جدید تر بوده و ابزاری قدرتمند تر برای فعالیت های پیچیده تر است.
5- خروجی نیوئندو بسیار استاندارد تر و مورد قبول تر برای ساخت موسیقی و صداسازی می باشد.
6- نیوئندو تصویر را بهتر ساپورت کرده و برای ضبط ساراند ایده آل است، برای ضبط اجرای زنده نیز گزینه ی مناسبیست.
7- نیوندو برای ضبط اجراهای زنده نیز بسیار قدرتمند است.
موارد فوق، منکر قدرت و ارزش کیوبیس نیست، فقط تفاوت بین خیلی خوب و عالی است.
منبع : وبلاک داو برای ایران